MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT DAN SUMBANGAN WANG KEBAJIKAN KEPADA WARGA MARKAS PEMERINTAHAN PENDIDIKAN DAN LATIHAN UDARA (MPPLU)

DSC 0323 DSC 0337 DSC 0343
DSC 0382 DSC 0355 DSC 0368

 

SENDAYAN, 14 Sep 23 – Ketua Staf Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan Udara (KS MPPLU), Brig Jen Abdul Halim bin Othman TUDM telah menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat kepada tiga (3) anggota LLP yang bertugas di Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan Udara, hari ini.

majlis ini menyaksikan F/Sjn Zahariman bin Mahmood telah dinaikkan pangkat ke Pemangku PW U II manakala Kpl U Mohd Erman bin Mohd Amin dan Kpl U Mohd Saddam bin Junid pula dinaikkan pangkat ke Pemangku Sjn U.

Selain itu, KS MPPLU turut menyampaikan sumbangan wang kebajikan melalui tabung KSSKA kepada warga MPPLU yang terpilih untuk menerima sumbangan tersebut. Semoga sumbangan kebajikan yang diberikan sedikit sebanyak dapat membantu meringankan beban kepada penerima sumbangan.

Syabas dan tahniah diucapkan kepada anggota yang dinaikkan pangkat. Semoga dengan kenaikkan pangkat ini menjadi pemangkin semangat kepada anggota untuk terus maju jaya di dalam perkhidmatan.