PERBARISAN BULANAN KOMANDAN INSPRA 2023

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

KUANTAN, 9 Jan 23 – Institut Latihan Pengurusan Ruang Angkasa (INSPRA) telah melaksanakan Perbarisan Komandan INSPRA yang bertempat di Padang Kawad INSPRA. Perbarisan kali ini adalah perbarisan bulanan Komandan INSPRA buat kali pertama bagi tahun 2023.

Perbarisan ini diketuai oleh Mej Fauzi Rezal bin Mohd Sati TUDM, Ajutan Perbarisan Kapt Ahmad Helmi bin Yaacob TUDM, Ketua Flait No 1 Lt M Mohamad Alma Alif bin Anuti TUDM, Ketua Flait No 2 Lt M Muhammad Amiruddin bin Zailani TUDM, Ketua Flait No 3 Lt M Muhammad Zulhusni bin Ahmad Fuzi TUDM, Ketua Flait No 4 Lt M Ahmad Aimi Safuan bin Ahmad Zambri TUDM dan Pegawai Waran Perbarisan adalah PW U II Noor Azman bin Muksin.

Acara dimulakan dengan mengambil tabik hormat dan seterusnya pemeriksaan perbarisan oleh Komandan INSPRA, Kol Mohd Shahfreen bin Baba TUDM. Semasa perbarisan ini turut diadakan majlis pemakaian pangkat kepada empat (4) anggota dinaikkan ke pangkat P/PW U II, tiga (3) anggota dinaikkan ke pangkat P/FSjn manakala satu anggota dinaikkan ke pangkat Laskar Udara Kanan. Komandan INSPRA turut menyampaikan hasrat dan amanat beliau bagi tahun 2023 kepada seluruh warga INSPRA. Beliau juga turut menerangkan enam tonggak utama yang disampaikan semasa Perintah Ulung Panglima Tentera Udara.

Tahniah dan syabas diucapkan kepada anggota yang telah dinaikkan pangkat. Semoga dengan kenaikan pangkat ini, anggota terus semangat dalam menjalankan amanah dan tanggungjawab.