ZON TENGAH 2 PENUTUP TIRAI MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG PERINGKAT TUDM MELENGKAPKAN KESELURUHAN 1,210 PENERIMA BAGI TAHUN 2021

1 2 3
4 5 6

 

SENDAYAN, 30 Jun 22 - Seramai 223 pegawai dan anggota Lain Lain Pangkat daripada Markas, Pangkalan dan Unit di bawah Zon Tengah 2 telah menerima Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) peringkat TUDM bagi tahun 2021 yang disempurnakan oleh Panglima Pendidikan dan Latihan Udara, Lt Jen Dato’ Mohd Shahada bin Ismail TUDM bertempat di Auditorium Rajawali, Pangkalan Udara Sendayan.

Mereka adalah di antara penerima APC daripada keseluruhan 1,210 penerima anugerah APC di dalam TUDM. Kesemua mereka menerima Sijil APC dan wang saguhati bernilai RM1,000.00 yang didepositkan ke dalam Skim Simpanan Pendidikan - Islamik (SPPN-i) di bawah seliaan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

7 8 9
10 11 12

 

Beliau merangkap wakil Panglima Tentera Udara mengucapkan syabas dan tahniah kepada warga TUDM yang telah menerima APC bagi tahun 2021. Tujuan dan objektif utama anugerah ini adalah berpaksikan kepada penghasilan sumber manusia yang lebih berkualiti bagi memantapkan lagi kecemerlangan organisasi. Beliau berharap, segala inisiatif pembangunan warga udara dilaksanakan dengan konsisten melalui proses pembelajaran yang berterusan dan pemantapan tahap disiplin ketenteraan. Peningkatan terhadap kapasiti warga dan penekanan terhadap nilai - nilai teras TUDM adalah asas yang perlu difokuskan. Beliau turut menyeru semua warga TUDM untuk terus peka dan sensitif terhadap nilai teras TUDM yang digariskan iaitu integriti, keberanian, kecemerlangan, semangat setia kawan dan mengutamakan perkhidmatan.

Turut hadir ke penyampaian APC adalah Ketua Staf MPPLU, Brig Jen Abdul Halim bin Othman TUDM; Panglima Rejimen TUDM, Brig Jen Meor Ahmad Kamal bin Hj Meor Termizi TUDM; Komander Pangkalan Udara Sendayan, Kol Ahmad Rashidi bin Ithnin TUDM serta Pegawai-pegawai esekutif pangkalan.

Dengan sempurnanya penyampaian APC Peringkat TUDM Bagi Zon Tengah 2, maka secara tidak langsung menjadi penutup tirai yang melengkapkan keseluruhan 1,210 penerima APC warga TUDM. Tahniah diucapkan kepada semua penerima APC tahun 2021 dan semoga meneruskan kecemerlangan diri demi TUDM khususnya dan ATM amnya. Penghargaan dan terima kasih juga kepada Pangkalan Udara Sendayan yang menjadi tuan rumah dan melancarkan majlis kali ini.