LAWATAN KEBAJIKAN PENGERUSI JEMAAH BAKAT UDARA KE BAKAT UDARA PANGKALAN UDARA GONG KEDAK

1 2 3
4 5 6

 

GONG KEDAK, 16 Jun 22 – Pengerusi Jemaah BAKAT Udara, Puan Sri Datin Sri Bibi Nasratjahan binti Gulab Khan telah membuat lawatan kebajikan mengiringi suami dalam lawatan kerja rasmi Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Dato’ Sri Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan TUDM ke Pangkalan Udara Gong Kedak (PUGK) bermula 15 Jun. Ketibaan Puan Sri Datin Sri Bibi Nasratjahan dan delegasi dari Jemaah BAKAT Udara disambut oleh Pengerusi BAKAT Udara PUGK, Puan Zainab binti Abdullah dan barisan Ahli Jawatankuasa.

7 8 9
10 11 12

 

Lawatan oleh Pengerusi Jemaah BAKAT Udara bermula dengan lawatan ke Rumah BAKAT Udara PUGK untuk bersama-sama ahli BAKAT Udara. Beliau dan delegasi diberikan taklimat aktiviti dan perkembangan semasa BAKAT Udara PUGK serta beramah mesra dengan ahli-ahli BAKAT Udara PUGK. Selain daripada itu, beliau dan delegasi melihat produk-produk kraftangan dan demonstrasi masakan daripada ahli BAKAT Udara serta meluangkan masa di dalam sesi dialog. Pada sebelah petang, Pengerusi Jemaah BAKAT Udara berserta Ahli Jemaah dan ahli BAKAT Udara melaksanakan program riadah dan rekreasi bersama dengan aktiviti mendaki Bukit Keluang.

13 14 15
16 17 18

 

Pada keesokkan harinya, lawatan memfokuskan kepada lawatan kebajikan ahli keluarga BAKAT Udara. Pengerusi Jemaah BAKAT Udara dan delegasi telah menziarahi, menyantuni dan menyampaikan sumbangan kebajikan kepada dua (2) anak istimewa di kediaman mereka. Beliau turut menitipkan kata-kata semangat kepada ibu kedua-dua anak istimewa berkenaan. Semoga dengan lawatan tersebut menjadi sokongan semangat dan kekuatan kepada ahli BAKAT Udara mengadapi ujian masalah kesihatan anak mereka.