MAJLIS SERAH TERIMA TUGAS PENGARAH BANTUAN MARKAS PEMERINTAHAN PENDIDIKAN DAN LATIHAN UDARA, PEMAKAIAN PANGKAT DAN PENYERAHAN WANG KEBAJIKAN

DSC 0319 hoto pengban flait radzi
DSC 0310 DSC 0333 DSC 0313

 

SENDAYAN, 22 Jun 22 – Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan Udara (MPPLU) telah mengadakan Majlis Serah Terima Tugas Pengarah Bantuan MPPLU di antara Lt Kol Syed Jamaludin bin Syed Mohamed TUDM dengan Lt Kol Mohd Shaki bin Abu Zarim TUDM sambil disaksikan oleh Ketua Staf MPPLU, Brig Jen Abdul Halim bin Othman TUDM.

Dalam majlis yang sama, Ketua Staf MPPLU turut menyempurnakan upacara pemakaian pangkat kepada dua (2) anggota LLP yang bertugas di MPPLU iaitu Sjn U Abd Radzi bin Abd Aziz yang dinaikkan pangkat ke Pemangku F/Sjn dan Kpl U Adlie Hazaril bin Ahmad dinaikkan pangkat ke Pemangku Sjn U.

Seterusnya, Brig Jen Abdul Halim bin Othman TUDM turut menyampaikan cek sumbangan wang kebajikan melalui Tabung KSSKA kepada warga MPPLU yang terpilih untuk menerima sumbangan tersebut.

Seluruh warga MPPLU menzahirkan ucapan terima kasih kepada Lt Kol Syed Jamaludin bin Syed Mohamed TUDM di atas jasa dan khidmat bakti yang telah diberikan sepanjang bertugas di MPPLU dan tahniah diucapkan kepada Lt Kol Mohd Shaki bin Abu Zarim TUDM di atas pelantikan sebagai Pengarah Bantuan yang baharu. Tahniah juga diucapkan kepada anggota LLP yang dinaikkan pangkat. Semoga dengan kenaikan pangkat ini mampu menjadi pencetus semangat kepada anggota untuk terus maju jaya dalam perkhidmatan.